Taide

 

Olemme on ylpeitä voidessamme esitellä Onoman taiteilijoiden monipuolista ja inspiroivaa taidetta hotellimme tiloissa.

 

Onoma on Fiskarsin Ruukissa toimiva taideyhteisö, joka kokoaa yhteen alueen lahjakkaita taiteilijoita. Näyttelymme tarjoaa vierailijoillemme mahdollisuuden tutustua paikallisen taiteen rikkauteen ja hankkia ainutlaatuisia taideteoksia.

 

Teokset ovat myös myynnissä, joten voit viedä mukanasi palan Fiskarsin taideyhteisön luovuutta ja kauneutta. Lisätietoja jokaisesta teoksesta löydätte teosten vieressä olevista QR-koodeista. Skannaamalla koodin älypuhelimellanne, pääsette tutustumaan teoksen lisätietoihin.

 

Tervetuloa ihailemaan paikallisen taideyhteisö Onoman taiteilijoiden upeita teoksia The Torby hotelliin! 

 

Taiteilijat

Previous
Next

Daniel Enckell

Daniel Enckell on kuvataiteilija, jonka teokset ovat vertauskuvallisia. Hän käyttää taiteessaan abstrahoidun ympäristön lisäksi konkreettisen ihmisfiguurin muotoa.

 

Enckellin taiteellinen ilmaisu on julistus tasa-arvoisen ihmisen ja inhimillisyyden puolesta. Kuka tahansa ihminen on aidoimmillaan syntyessään; vilpitön, alaston ja avoin. Hän vaalii alkukantaista mielentilaa myös taidetta tehdessään ja hänen ilmaisukielensä ei ole millään muotoa sentimentaalinen vaan vapaa ja eri taidelajien rajoja ylittävä.

Previous
Next

Saara Paatero-Burtsov

Saara Paatero-Burtsov on suomalainen keramiikkitaiteilija ja kultaseppä. Paatero-Burtsovin keraamisten laattojen inspiraation lähteenä on toiminut Fiskarsin ruukin slagitiilisten rakennusten seinäpinnan tekstuuri, niiden kiinnostava pinta, joka saa etsimään pinnan alla piileviä merkityksiä kuten historiallista ulottuvuutta.

 

Risto Paateron ottamat valokuvat pohtivat miten paikan henki, genius loci, muuttuu vuodenaikojen vaihtuessa. Valokuvat heijastuvat Saara Paatero-Burtsovin keraamisten laattojen päälle. Teosten – sekä isän että tyttären – välinen dialogi pyrkii ilmaisemaan paikan tunnelmaa, Fiskarsin genius locia – sen erityistä luonnetta ja identiteettiä.

FI